fredag 29 maj 2015

Stress, vill vi har dig?

Oj-oj-oj!
Jag vill så gärna skriva men jag håller på med all övningar till två skolavslutningar, håller på med betygsättning och massa omprov innan. Vi har första kommunion och konfirmation i kyrkan vi övar med kören för. På eftermiddagar jobbar jag ute i trädgården för att så ärtor och morötter.
Jag får inte heller glömma studenten vi har om en vecka.
Ni får hålla tummarna för att allt går bra !

tisdag 19 maj 2015

C dur och G dur ackord på piano

Nu har jag spelat in två ackord till pianot. Tänk på att ackord betyder att man spelar minst tre toner samtidigt. Om du lär dig att spela C och G då kan du kompa samma låtar jag har lagt ut för gitarr. Det spelar ingen roll vilket instrument man spelar. C dur låter likadant på piano  eller på gitarr eller vilket instrument som helst. Fast man håller fingrarna på annat sätt. När du har koll på tonerna, öva in att du spelar ackordet med höger hand. Då kan du lägga till vänster handen med tonen ackordet fick namnet av. Till en C dur tar du alltså en mörk C med vänster hand och till en G dur tar du G i vänster hand osv. Öva och hitta på gärna olika rytm till. Det kallas ackordkomp!

fredag 15 maj 2015

Livstilblogg ???

Mina barn klagar om jag lägger ut saker som är mer personliga. Jag har tänkt genom lite och kommit fram att ja, javisst, jag gillar om saker är lite mer personliga. Då får vara min blogg också vara mer personligt.
Jag gillar livstilbutiker! Även om jag köper bara en klänning tycker jag om att kika runt där. Då kan det finnas folk som är mest intresserade av musik men tycker att det blir roligare med något annat också.
Japp!
Jag håller på med planteringar. Jag har grävt hela förmiddag för att förbereda grönsakslandet och planterat om mina tomater i växthuset. Känns skönt att vara ute och jobba fysiskt. Och det blir kul att skörda sen ;-)



tisdag 12 maj 2015

Cello Wars

Många inspirerades av Star Wars . Hela videon är häftig med båda musiken och filmen man ser.
Finns det någon som tycker om det?

 

söndag 10 maj 2015

Salsa och fioler

Titta på den här klippen. En härlig kombination mellan dans och fiolspel samtidigt och dessutom visar att musiken är ett internationellt språk. Alla förstår allt!




fredag 8 maj 2015

Jag har världens roligaste jobb

Sitter och njuter.
När jag tänker tillbaka på veckan, blir jag så glad. Alla engagerade elever, som har övat och spelat med mig på lektionerna gör mig så glad!
Sen hamnar jag på soffan på en fredag eftermiddag, för att jag slutar tidigare. Solen skiner, jag tittar på mina tomater som väntar på omplanteringen.
Snart tar jag och min man en löptrening med hunden.
Vad ska man önska mer ?


torsdag 7 maj 2015

Glas musik eller Glass musik?

Att spela på glas vid matbordet är alltid lockande för mig. Prova!
Man häller vatten i glaset, stoppar i pekfingret i vattnet och sen bara att köra. Glassen kommer som en belöning för duktiga.
Ni hittar nog kända låtar på listan.